Helgen som flytt.

Åhh swisch så var denna helg också förbi, vet inte vart tiden tar vägen.

Helgens aktiviteter har varit dessa.

Fredag:
Jobbade hela dagen och efter en dusch och ombyte så blev det en promenad upp till staden med älsklingen och Gingus.
Målet var ju så klar JULKAFFET, det börjar ju alltid att säljas fredagen innan första advent och det jag väntar på hela året.
Väl där så passade jag ju på att köpa massa mummsigt med och ett smaskit kvälls te måste vi ju också ha.
Sedan begav vi oss ti charken och köpte med oss mumsig mat som vi åt framför soffan där vi mös ner oss resten av kvällen och tittade på Mamma mia.

Lördag:
Älsklingen och Ginga hade en kupp som vanligt för att få upp mig ur sängen, älsklingen sitter och pratar om att han skall sätta på kaffe, att han har satt på kaffe och att kaffet är klart samtidigt som han är så söt så och sitter där på sängkanten och små pratatr med sen slumrande Cessili som har en sovande Gingus tätt intill sig.
Sedan vaknar Gingus Till och lägger sig och tassar mig på kinderna och slickar och tvättar mig i hela ansiktet och är bara såååå gosig så.
Väl uppe dricker vi kaffe och sedan åker vi på kalas hos lilleman.
Hema på kvällen stätter jag upp julgardiner i köket , kransen på dörren, sedan kom svärmor hit och vi drack glögg och kollade på film en musikalfilm med Björk kommer inte ihåg vad den hette.

Söndag:
Åkte till Ikea med Älsklingen och Patrik, vi åt lunch och sedan handlade vi.
Hade bara tänkt att köpa lite ljus och titta på en köksö men det blev ljus, lite annat och ett nytt bord och stolar i bar varianten.
När vi lämnat Patrik åkte vi till Anders och Peter och hämtade alla buskar sedan åkte vi hem och snickrade ihop allt sammans.
Sedan satt vi  där och drack kaffe, älsklingen pluggade och jag löste korssord under tiden. Sedan blev det lite glögg och pepparkakor med.

Nej nu tror jag att det är dags att krypa ner om jag skall in och vicka imorgon för tror det var 07,00-16,00.


,


Lilleman 10 år

Idag är det onsdag vilket innebär att det bara är idag och imorgon kvar tills det är fredag och ni vet väl vad det innebär.
Det är dagen jag väntar på varje år, kan knappt vänta/berga mig.

Idag är det en stor dag för idag är dagen då vår Lilleman fyller 10 år, stora pojken.
Tänka sig att tiden går så snabbt.
Igår kom de hem från Tennerifa med och de hade haft det bra Storstrumpa ville nog åka iväg ganska snart igen tror jag.
Nu hittade jag detta kort ifrån bröllopet med vår stilige Lilleman, Grattis gubben.

Synd bara att det var så dålig kvalitet på kortet, min telekamera fungerar inte i kyrkor.

Vinterbus

I dag vaknade jag av att älsklingen var hemma på lunch och de hade gjort kaffe som vi drack innan de begav sig tillbaka till skolan.
Sedan gick Ginga och jag upp till parken och busade i snön.
Hon älskar verkligen snö. Hon kom på ett nytt sätt idag med hon körde ner nosen i snön och så gjorde hon ett grymtande ljud och man såg hur det riktigt kitlade i näsan medans snön flög omkring.
Sedan gick vi hem till värmen och Gingus åt mat och jag drack kaffe.
Sedan pratade jag en lång stund med Lillstrumpa och det visade sig att de skulle komma in till stan idag och shopa de med och skor till råga på allt så himmla bra så slipper jag gå själv.
Nu är en ny panna kaffe klar och jag ska ta mig en påtår och betala räkningar för kom ju på att lönen kom ju idag.

Här är lite bilder från vårt vinterbus.


Snö.

Idag skulle min farmor och farfar haft namnsdag om de var i livet men jag tar en namnsdags kaffe åt er ialla fall.
Var något fruktansvärt trött imorse när jag vaknade men blev glad när jag kom på att jag började senare så jag fick sova en hel halvtimme till.
När jag väl klev upp ur min säng, tog kläderna på armen och gick mot badrummet, så slängde jag en blick ut genom köksfönstret var tvungen att ta en ordentlig titt  och pustade när jag fortsatte min väg mot toaletten, fy tyckte först att det var snö ute.
Inne på badrummet fixade jag och trixade medans älsklingen min gjorde smörgåsar till mig och helt plötsligt säger han vad härligt med all snö.
Jag tittar illa kvickt ut genom fönstret och tro på fan det snöade så jag kunde inte ha tofflor på mig idag, fick ta stövlar, vama och goa var de ialla fall.

När jag gick till jobbet gick Älsklingen med GingaPinga och ni må tro vilken lycklig vovve vi hade med oss, hela världen var ju täckt i vitt kallt fluff som man kunde busa, slänga sig i och fnysa i så snön for.
På eftermiddagen var hon till hundparken och lekte loss i snön med sin älskade Tintin och en liten Jack Russel som knappt syntes i snön. Så nu har vi en helt utslagen vovve som ligger på vår säng och sover.

Nu vet jag ju att snön skall försvinna till onsdag men måste ialla fall ha nya skor så ska till stan imorgon, för jag har hört att Wedins har utförsäljning, någon som vill med?

Cessili

underbara ljus.

Här sitter man irriterad och bitter i kvälls mörkret.
Mina fingrar känns som om de skall spricka när som helst efter att ha varit i blöt och rengörningsmedel sedan jag kom hem.

Det är ju väldigt konstigt att man är ensam i detta hushåll att se när saker och ting behöver göras eller borde ha gjorts tidigare.
Att man alltid ska behöva säga till och tjata för att sakre och ting skall bli gjorda, borde ju se dem lika väl som jag och tycka det är lika trevligt som jag med.
Förstå varför man blir irriterad och tycka att det är såradnde att behöva bli snudd på eller osams över sånna "skit" grejer...

Vilket fall som helst så har jag idag haft en trevlig dag i las vikas på ljus party hos mammsen.
Hade ju först inte tänkt att köpa mer än ett packet teljus men det blev lite mera hehe.
Förstår inte varför varje gång jag får en favorit så skall de ta bort den.
Först Skogsdunge och nu kanderat päron. Hittade idag ialla fall ett par nya efterträdare solblekt bommul och grönt bald och aloe sen så är jag ju nöjd med svart orkidee drån förra beställningen som jag nyss fått hem.
Så denna beställning blev votivo ljus och ett pelarljus förra blev det ju enbart teljus.
Men måste på party snart igen för det är ju så många fler som jag vill ha...
Skulle snabbt kunna handla upp hela min lön och mer på dessa underbara ljus.


Bild lånad.

22 november

Ja detta datum betyder för mig lite olika saker, i vilket fall som helst så är det Cecilia som har namnsdag idag.

Denna dag började med att jag fick frukost på sängen av älsklingen min och Gingus, eller sömntutat min låg med och sussade i sängen när älsklingen kom med brickan.

Sedan gick jag upp till stan och mötte mammsen, Thompa och lillstrumpa på Cervera där jag såg såg väldigt fin fina kandelabrar.
Höll även på att tappa ett Yankie candel i golvet då locket, som jag höll i , lossnade från "burken" som då föll mot golvet. Snabba reflexer som man har så fångade jag den ju i luften, precis som Lucky Loke.

Sedan begav vi oss till Hascheby där vi hjälpte Anders och Peter att flytta. Efter det blev det middag hemma hos mormor och morfar. Trevligt tycker jag när vi sitter alle sammans runt bordet och pladdrar, berättar historier som alla hört så många gånger förr och morfars underbara historier och berättelser från förr.
Efter maten blev det Chokladpudding och så en cheesecake som Peter så snällt gjort till mig.

Efter det blev det till att åka hem och ha mys pys med älsklingen och Gingapinga.

Kramar på er... Cessili

Netto

Idag hade Netto invigning och från innan kl 7,30 imorse och fortfarande är det kö, nästan hela bråddgatan.
De har varit som galningar, vakter har till och med fått försöka lugna och föra bort människor.
Tuppens hemtjänst har idag haft det stora nöjet att stå och titta på och skratta åt de galna, patetiska och desperata människorna som stått och köat. Helt otroligt jag hade ju ialla fall skämts ögonen ur mig, IDIOTER ÄR VAD DE ÄR...

Kvälls fikat.

Dagens kväll fika bestod av ett par härliga koppar ny bryggt kaffe och skivad satsumas och hackad mörk choklad.

Blomster

mina blommor vet inte vad det är för årstid ute.
Igår i snöfallet begav jag mig ut på terassen för att stuva om för vintern. Till min förvåning så upptäckte jag att mina slinger krasse fortfarande levde, växte och blomade.
Blev mäktigtförvånad när de levde trots att det var is runt stängerna/grenarna.
Förvåning nummer två blev att en av mina blomlökar vaknat till liv och börjat titta upp i en av krukorna, det är en iris sort och skall inte börja växa först i ca slutet av maj början av juni för att sedan blomma i juli/augusti.





Lite bilder på mina blomster. Orkideerna är ju självfallet i köksfönstret och inte ute i kylan ;P
Beklagar de dåliga bilderna men men vad gör man.
Cessili

Snö.

Ute faller snön, tror allt att vintern är här.
Detta kräver nog en ny panna kaffe och den där pepparkakan jag pratade om förut men aldrig åt. Mörkt är det också så det blir till att tända upp med mina fina nya lampor.

ojsan

Satt nu och kollade igenom korten på mobilen för att ta fram alla på pluttis, syskon och föräldrar (pälsisar alltså).
I vilket fall så hittde jag bilder som bevisar att jag faktist var med och var vid medvetande den där fredagen, de andra hade alltså inte slagit mig i huvet med järnpannan.
Ajaja då, förstår inte hur man bara kan checka ut så och inte ha ett minne eller ens få tillbaka ett litet fragment av ett minne.



Detta är ialla fall ett par av de bilderna. Ha det gött nu ska jag dricka kaffe, äta pepparkaka och titta på VBÅ.

Jäkla blixt.



Skulle fång på bild när pluttis gjorde läppen, men den röda lampan fångade hennes uppmärksamhet så läppen kom inte med på kortet.
Synd är även de röda ögonen, så man inte ser hennes otroliga och fina ögon.
Tänkte samla ihop lite kort liten blir stor som kommer snart.

Uppdatering.

Ja nu är jag hemma igen efter att ha varit i las vikas.

Fredag

Åkte hem till Las vikas och till Lillstrumpa kan ju tyvärr inte tala om så mycket ifrån det då jag inget minns.
Nej du Cessili detta måste du göra nått åt så kan vi inte ha det, minns inte ett dyft har bara en fruktansvärd ångest.

Lördag

I lördags åt vi tårta och firade Roobs som firade sin sista födelsedag innan 30.
Det blev en tårta men Hem kole fluff, mosade hallon och vaniljkräm.

Söndag

I söndags var vi till båten och tog upp den för vintern, jag och Thompa nesslade oss ju på handleden och jag fick ta och stoppa handen i havet, det var så där otroligt, härligt och bitande kallt, så förtrollande som bara havet kan vara.
Det var riktigt härligt höst väder och helt underbart där vid bryggan.
Efter att Lillstrumpa slutat jobba åkte vi hem till Fia på fika och sedan upp till pappa innan vi åkte hem till stan.

Måndag

Så blev jag väckt av Lillstrumpa när hon kom hem från skolan och vi gick hem till Sandris, där vi åt vår lunch vi köpte på vägen sen begav vi oss tills tan och tog en fika.
När vi kom hem igen mådde jag inget vidare så vi bestämde oss för att ta 5 minuter men tyvärr var det ju bara Lillstrumpa, gingus och Lusse som fick somna. Så jag beslutade mig för att börja med middagen.
Älsklingen kom hem och vi åt allesammans och sedan kröp vi ner med kaffet i soffan och kollade lite medans Älsklingen spelade fall out 3.
Efter det kollade vi på DHW och Days.

Tisdag

Idag har inte många knop gjorts. Mådde inget vidare idag heller men inte pyton heller.
Damsugit och tagit hand om disken har jag ialla fall gjort.
Visade ju Days sidan för min syster häromdagen och det skulle jag nog inte gjort för tror inte hon klarar av sådan makt, hehe. Lillstrumpa har nämligen blivit helt galet beroende av att hitta avsnitt nu.
Lillstrumpa och jag blev ju så sugna på nått idag med så vi gick till affären, där vi irrade runt länge innan vi bestämde oss för att det var chokladpudding vi skulle ha, så blev det ju lite jordnötssmör.

Nej nu ska jag nog ta och göra klart att krypa ner ska ju upp tidigt imorgon ju.

Sussa sött med er... Cessili

torsdag

Idag har jag inte varit så aktiv må jag säga ialla fall inte här hemma.
Var till svärmor och gosade med min lilla skrutta gett hene mat och diskat lite.
Sedan gick jag och handlade innan jag begav mig hem för att dricka kaffe och äta safransklipp, kunde ju inte köpa lussekatter riktigt än.

När jag fikat klart hade jag även pratat med nästan alla i familjen också, då var det dags att sätta i gång med Robbs Fluff.
Låter kanske lite skumt men det är fluffet till Robbs födelsedags tårta.
Har ju även gjort tomatsås till morgondagens lunch och tagit han om disken mm här hemma så  lite har man allt gjort även om det inte verkar/känns som det, älsklingen har även damsugit.

Sen var det ju dags att gråta lite till, Älsklingen skulle säga hej då när han skulle ut med Ginga och han luktade precis som pappsen. Vilket innebar att jag var ju tvungen att slänga mig runt halsen på honom, blunda och ville verkligen inte släppa taget för då skulle jag ju faktist se att det inte var pappa, så det var kanske inte så konstigt att tårarna rann.
Usch och fy att något kan göra så ont.
Imorgon är det 5 månader sedan och jag kan inte förstå det.

Nej det verkar som om min blogg enbart blivit en negativ plats ska försöka jobba på det, men inte så enkelt just nu när man mår som man gör.... Cessili



.


.


.

Tänkte bara lägga upp en video på en tjej som jag tror kan göra all typ av musik.



Gingus Pingus.

Ja idag har man jobbat och det gick bra glömde ju dock bort att jag skulle kolla BT idagmen som jag sprungit runt och städat, handlat och diverse omvårdnads arbete så skulle nog inte mitt BT vara så rätt visat idag ialla fall.
Idag fick jag även ett sms om att min mobil är klar att hämtas ut och det passar ju bra nu när vi ska åka bort över helgen och åka tillbaks dig den gick sönder. Fast denna gång kommer jag inte ligga as full på toagolvet och kräkas och tjuta om vart annat, eller hmmm???

Roobs fyller ju år imorgon och det hade jag tänkt att vi skulle fira i helgen när vi kommer ner. Roobs min trogne supar kompis.

Igår spelade jag in en film på min helt vrickade hund ska testa och se om jag kan lägga upp den här så ni får se vad hon pysslar med hela dagarna.
Testade lägga upp videon men orkar inte och vill inte ha min hund ska vara på youtube eller liknande sida så det får vara.
Lilla Gingus stora nöje är nämligen att snurra runt runt runt och samtidigt bita sig själv i svansen eller i benen.
Oftast biter hon i bakbenen vilket resulterar i att hon ramlar omkull eller ramlar ner.
Ja hon är bara för skojig att titta på när hon hålls och när hon äcklas av sina egna ben och går till attak eller hånglar loss med dörrposten.
Min kärlekskranka Ginga saknar kanske sin Tintin.

Nej nu ska jag ta en kopp kaffe innan vi ska ut på promenad och hämta min telefon... Cessili

.

Det är dagar som dessa då man bara vill ge upp...
När det gör alldeles för ont för att orka fortsätta.
Tårarna tar aldrig slut och smärtan gör för ont.
Minnesbilder bara avlöser varandra.

FAN   FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN




Karma

Idag har jag förgyllt någons liv och höjt min karma.

Skulle gå ut på terassen och hänga upp en ny boll till små fåglarna när ginga började skälla.
Sa åt henne att vara tyst, inte skälla på katten och att de skulle gå in men då upptäkte jag att det inte var våran katt utan den försvunna katten som det sitter lappar uppe om.
Den lilla stackaren boddeunder vår bänk på en trasmatta.
Den lilla skruttisen blev så rädd för ginga att hon hoppade upp i buskarna, ställde fram vatten och mat till henne och försökte få henne att komma fram men hon vågade inte.
Ringde till hennes matte som kom hit och hämtade henne och det var en väldigt lycklig matte som kom och hämtade sin lille plutt Mysan som hon hette.
De hade gått ut med en hittelön men den ville jag ju inte ha, hoppades ju bara att någon skulle göra det samma om det gällde något av mina djur.

När de gått hem så fortsatte jag med mitt städande och satte på lite kaffe och fick sälskap av min älskling som kom hem från skolan. När vi fikat åkte de till hundparken och jag städade vidare.
Rätt som det var plingade det på dörren och det var jag som fick blommor och choklad för att ha hjälpt katten Mysan hem igen.
De hade skrivit ett väldigt fint kort med, så sött så.
En liten bild men tyvärr lite mörk.




Min vovve är lite knäpp hon försöker nämligen att äta upp sitt eget bakben.
Nej nu ska jag försöka få tag på Lillstrumpa

Ha det så bra alle sammans... Cessili


Söndag.

Söndag är det idag och jag blev hemma ifrån jobbet idag. Vaknade imorse 6,00 och klv upp för att gå till jobbet men hela min värld snurrade, benen bar inte och illamåendet var riktigt påtagligt.
klädde mig och åt i hopp om att det skulle ge med sig men det gjorde det ju inte.
Slutligen fick jag ge mig och ringa Saeunara och sjukanmäla mig och krypa ner hos min älskling igen.
Och det var helt underbart när jag smög in i sovrumet för att inte väcka mina bebisar så lytre pojken min på täcket så jag kan krypa ner :D helt underbart, med en snurrande säng somnade vi om alla tre.

Vaknade igen vid lunchtid, hade varit helt utslagen, av att svärmor kom förbi. Hon hade med sig en pressent till mig, så söt hon är. Hon hade gått till stan igår för att köpa nått men det var ju stängt så hon köpte Rosenseriens ögonkräm och jisses så glad jag blev.
Hon misstänkte att min var snart slut och det hade hon rätt i  för i morse när jag vaknade och stod där framför spegeln i vår snurrande lägenhet så tänkte jag just på att jag verkligen behövde köpa en ny då jag tog bland det sista i tuben.

Nu har älsklingen plockat undan lite och satt sig i soffan och spelar lite, Ginga ligger utslagen på hallgolvet och Lusifer i handfatet som vanligt, så tänkte jag lägga mig och vila lite hos älsklingen innan det blir dags att äta.

RSS 2.0