Året som flytt.

Jaha mina vänner då var det dags att skriva det sista inlägget i bloggen för i år.
Man kan ju i alla fall inte sticka under stolen med att det varit ett händelsefullt år vi nu lämnar bakom oss.
Året började med många fina minnen som jag för alltid kommer vårda och tänka tillbaka på, de följdes av sorg och allt vad som kommer med det men det lärde oss också att växa som människor, finna varandra, dem som vi står nära och att vårda den tid vi har tillsammans.

I morse när jag slutade jobbet så tog jag en promenad. Allt var mörkt, stilla och alldeles tyst men jag kände mig glad, optimistisk.
Det var inte kallt, det var friskt. Jag var inte kall om öronen, det var mysigt att burra ner sig i halsduken. Varje härligt andetag fick mig att le. Väl "hemma på vår gata i stan" så gick jag längs renstenen och trampade på isen så den sprack precis som man gjorde när man var liten.
Jag gick upp och hämtade min hund och vi smör tysta ut på en promenad, dar gick vi stolta brevid varandra, jagade pinnar och hade det super mysigt tills vi var tvungen att gå hem för matte började tappa känseln i skinkorna. Hemma kröp vi tyst och försiktigt ner i sängen, Ginga gav mig en härlig puss och sen borrade hon in sitt huvud vid mitt på kudden och så somnade vi.
När vi vaknade var det eftermiddag och älsklingen kom hem, han hade hunnit träna, handla och fart runt. Han hade köpt blommor till mig,  vin och räkor till kvällen och kaffet var snart klart.
Jag bara vet att det här året kommer att bli underbart...
God fortsättning allihopa, kramar Cessili

Nyårskalas på jobbet.

Hej allesammans!
Hoppas allt är väl med er.
Nu är jag just hem kommen ifrån jobbet, varit på dagcentralen idag och haft värsta sofftar jobbet.
Började degen med att dricka kaffe och kolla på Åsa Nisse film, som alltid får mig att tänka på Thompa och morfar, det var i alla fall Sten Stenson kommer till stan. Efter det var det dags för lunch som bestod av bruna bönor och fläsk, smaskigt värre.
Eftermiddags fikat innan alla skulle gå hem bestod av nybakat fikabröd och tårta och pommac istället för champagne.
Dagens namnsdags barn skulle ut bringa nyårsskålen och han bel alldeles tårögd och det smittade ju av sig alla var nära att brista ut i gråt de är så goa alla våra tanter och gubbar, så söta så.
Nu ska jag snart förbi Sandriz med hennes skor så hon kan vara fin imorgon sen blir det hem och krypa i säng, ska sova 17,30 senast 18,00 så jag orkar med, då jag jobbar natten i Lindö tur älsklingen skjutsar mig.

Nej nu ska jag slå en pling till min nyligen hemkomna mor och höra hur de har haft det på resan.
Kram på er allesammans.

Uppdatering :)

Hej igen!
Blev inte något storstäd idag eftersom orken inte riktigt fanns där efter att noga rengjort mattorna. Glädjen av det jobbet visade sig inte långvarig då Ginga tuggade sönder sin repleksak hon fick i julklapp, så det var fullt med röda och gröna trådar över allt.

Ikväll hände något ovanligt. Efter att ha duschat och krupit ner i soffan i min nya flanell PJ så höll jag på att slumra till framför tvn. Det ni.

Så nu tänkte jag smörja facet och borsta tänderna medans diskmaskinen blir klar sedan ska här krypas i säng.
Tänkte även dela med mig av en liten bild på Gingas julklapp, det var inte alls svårt att hålla henne borta tills klapparna skulle delas ut, not.
Sen ett litet kort på min Cessa när vi har sleepover i Las Vikas där hon busade med bror sin.



Sussa så sött med er, det ska jag.

Boom.

Hej på er!
Passade på att sätta mig här en stund innan jag drar igång med städningen och att laga mat.
Idag är min älskling sjuk, det blev han redan i gårkväll men ville inte erkänna det för mig för han ville så gärna gå och träna idag och viste att jag skulle förbjuda det. Som tur är så insåg han ju själv så oerhört dumt det skulle vara och stannade hemma.
Så det har varit soffläge idag med mys under filten, kaffe, gula russin och vinterpromenad på förmiddagen.
Min lilla Ginga är inte värdens lättaste att ha med sig ut just nu, hon blir ju så rädd när alla förbannade Barn ska smälla smällare mm.

Så ni föräldrar akta er för om jag kommer i närheten av era barn som smäller smällare. Så ska jag skrämma skiten ur era barn så de pissar ner sig, springer och gömmer sig och vägrar gå ut, äta eller gå på toaletten på minst en vecka.
Bara så ni vet....

Tycker att föräldrar till barn som smäller smällare skall få riktigt höga böter så kanske de lär sig att inte låta sina barn hålla på med sånt och ta hand om sina barn. Inte bara farligt för allmänheten utan för barnen själva.
Förra året höll vi på att få in en raket på vår terrass men grannen fick den istället. Snorungar byggde egna raketer/bomber som smälldes och skrämde salg i allt levande.
Sen har föräldrar mage att säga att de bryr sig om och gör det bästa för sina barn, pyttsan heller....

Usch nu blev jag riktigt arg här men det är svårt att låta bli.
Tycker att smällare endast skall vara tillåtna på nyårsafton och vid speciella tillfällen och att tillstånd skall sökas.
Vad tycker ni?
Nej nu ska jag städa komentera ni så länge.

Fy vilken färd.

Nu är vi efter mycket om och men hemma ifrån Las Vikas, men det var inte lätt inte.
Lilla Tjoffsan, läs bilen, gav upp när vi svängde av e22 och vi klarade oss nästan fram till mammsen men dog mitt i kurvan ovanför vat, så vi fick, i lätt panik över att bli påkörda, putta i uppförsbacken tills vi var lite säkrare.
Efter vi kommit hem till mamma tog det ca en timme innan vi vågade testa och köra igen då gick den som smort lika så dagen efter på morgonen och på dagen.
När vi sedan passerat ringarum på väg hem var det dags igen, vi hittade i sita stund en liten avfart att ta på och just då dog den igen.
När den väl startade igen kunde vi åka knappt 0,5 km eller så innan det var dags igen. Denna gången blev vi ståendes i 1 timma innan vi vågade oss på att ge oss av igen, den tid det tog för Tjoffsan att svalna hos mamma, sedan bar det iväg till söderköping. Fort gick det inte, då vi kunde köra i max 70km/h och ingen värme alls i bilen som efter 1,5 timmar i kylan med oss i hade frost på insidan av vindrutan.
I söderköping blev det att stanna på Shell för att köpa kaffe att värma sig med innan vi åkte vidare.
När vi äntligen kom in i garaget hemma så kunde jag inte känna mina tår och hela jag huttrade, så när jag pratade med älsklingen så lät och kände jag mig som Jack i sista scenerna i Titanic.
Vår lilla Ginga har ju busat och nästan varit vaken i ett dygn så hon sov nästan hela vägen och hela kvällen, helt utslagen, så hon påverkades ju inte låg där bak med sin filt och hade det jätte mysigt.

Så resterande tid av kvällen har Vi spenderat i soffan med MASSOR av tända ljus och kaffe, under täcket och bara myst för att återfå normal kroppstemp igen.
Nej nu ska jag ta och krypa till kojs, sussa sött med er alla... Cessili

julen är över weiii

Nu är julen över och jag sitter här med mig kaffe kopp och väntar på att vi ska åka till Las Vikas.
Idag gifter sig helen och hennes kärlek, jag tar av mig hatten och grattulerar.
Hade tänkt skicka en blomma först men fick ju inte tag på någon blomsteraffär så det sket sig, men men de får nog en trevlig dag ialla fall.

Nej det får bli ett kortare inlägg idag för nu ska jag göra klart för att åka, ha en trvlig helg allesammans. kram kram Cessili

Den 22:e i december

Nu är det inte långt kvar tills julen är här.
Idag har jag griljerat min skinka och smasken så god den är.
Idag var vi iväg och hämtade lillemans julklapp. Jag har handlat lite kläder men har ännu inte hittat nått att ha på mig på julafton ej heller en tomteluva så det får älsklingen fixa imorgon när jag jobbar.
Har en bild i mitt huvud på en klänning som jag vill ha. Den är grön, har en grön tyll underkiol och på livet är det som grön spets med flockade gröna prickar åhh den är såå fin tänk bara om jag kunde finna den.
Nej nu ska vi kolla på Naruto innan vi kryper till kojs.

Sussa sött... Cessili

Julstök

Hej på er allesammans.
Tror allt att julgenen blivit lite mer tydlig, inte bara usch och blä längre.
Var till Las Vikas idag och morfar rökte lax, där träffade vi mamma, Thompa och lillstrumpa och vi fikade och pratade strunt och pipps så hade nästan hela dagen gått.
Var upp till pappsen en sväng innan vi åkte hem och tände ljus.

Hemma i stan igen gav älsklingen och jag oss ut på granjakt, alla granar vi hittade var jätte fina nertill och fula upptill och inte alls värda pengarna så det blev en ny plastgran istället eftersom vi slängde vår gamla i fjol.
 Sen bar det iväg till affären där det handlades julmat och diverse smaskigheter.
Hemma började jag tvätta skinka och fixa med den medans älsklingen gjorde jultallrik med ny rökt lax mm åhhh så gott. Efter det började pysslet med granen som Humpkin gjort i ordning och hahah den var ju inte stor hehe men blev så söt så i vårt lilla hörn.
Resterande del av kvällen har vi gjort apelsiner med nejlikor, druckit kaffe och ätit pepparkakor, dadlar frukt, julmust mm och kollat på film.

Nu siter jag här i cyberspace och tar ett glas vin med min lillstrumpa som sitter med sin cider i Las Vikas, skål på dig systra mi. Nej om man skulle ta och avrunda lite, ska väl upp tidigt (för att vara mig alltså) imorgon och städa, handla med svärmor och kanske smita in en snabbis på stan med. Mycket som skall hinnas med min sista lediga dag till efter jul.

I fredags var ju älsklingen och jag på date igen, måste ju göra det ibland när man ses så sällan och när man gör det så bara är man ju oftast. Så vi gick till stan, gick på bio och kollade på den nya filmen "Dagen då jorden stod still" tror jag den hette. Besviken blev jag allt lite eftersom jag väntade mig lite mer men den var ju inte dålig.

Innan bion skulle vi äta hade vi tänkt det blev en romantisk supe för två på ströget alla istanbull kebab, hehe romantiskt värre men gott.
Om någon utanför kommer till Norrköping så måste ni ju testa där, endast där jag kan äta kebab. Ha det så bra nu allesammans och sussa sött... Cessili

Livet slår tillbaka

Kvälls jobbet rullade på som vanligt vi blev dock lite sura då vi fick bli utan både skinksmörgås och tomtegröt men men va fan inget att vara bitter för, hehe.
Sedan blev jag sakta på bättre humör under kvällens gång och så hade jag ju lyckats med värsta bästa sminkningen idag med,  så tänkte faktist att jag skulle gå på glöggfesten. Så blev inte fallet för det verkade ganska lamt och inte så roligt som jag tänkt mig, så jag gick hem efter jobbet istället.
Väl hemma har jag tvättat två maskiner till som snart är klara, sedan har jag packat och fryst in klädpaket som inte får tvättas i vatten eller 60 grader.
Gud så skönt nu är det bara en kavaj och lite små plock kvar men det får vänta tills imorgon.
Nej nu ska jag ner och byta i torktummlaren innan så vi hinner kolla på heroes innan vi ska sova.

Kramisar på er... Cessili

piss skit och fy fan.

Ja idag är det en sån dag som jag bara vill glömma, har mått helvete hela dagen, vill bara bryta samman och gråta en skvätt för att sedan somna och sova i en vecka med undantag för ett par kaffe och kiss pauser.

Idag har ialla fall den härligt fyllige Bosse varit på besök hos oss och jag hoppas han har en hög lön för det är han värd.
Han har ialla fall tagit hand om och sanerat min klädkammare.
Nu är två maskiner igång och ett par till hinns det nog med så har jag rena och trevliga kläder att pryda min kropp med.
Hade ju tänkt att jag skulle sprungit till stan idag och handlat lite nya kläder mm men eftersom jag mår som jag gör så har jag valt att vänta med det tror heller inte det blir någon julfest för min del ikväll, för det känner jag inte ett skit för.

Har ingen lust alls att gå och jobba men det måste man ju, skulle gärna villja avboka imorgon med men det gör jag ju inte för vet ju att jag tycker om att vara på jobbet när jag väl kommer dit. Har bara lite svårt att se nått skoj med någonting just nu.
Alla tjatar om denna förbannade jul och jag vill bara att någon tar fram den stora kvasten och soppar den under mattan för jag vill inte veta av den.
Nej nu låter jag ju fruktansvärt bitter och det är jag kanske, eller?
Jag är ialla fall glad över att jag får sova hemma ikväll och att vi inte behövde sova borta.
Ha det så bra alle sammans och jag rekomenderar att ni kollar i era skåp mm man vet inte vad det finns för äckel som försöker nässla sig in.... Cessili

tisdags natt svammel ;)

Igår kom min Lillstrumpa på besök och vi åkte till Kolcket och tittade på Lillemans julkonsert eller julspel kanske det heter.
Efter det åkte vi hem till oss och vi pluggade lite psykologi, färgade Lillstrumpas hår och drack lite smått och gott i varandras glada sälskap.
Idag har jag bara äklats av att vara jag, inte kunnat ta på mig det jag velat ha eller nått men imorgon så kommer den efterlängtade Antisimex och sanerar i min klädkammare så sen kan jag snart ha alla mina kläder igen.
Kunde ju inte vänta riktigt pga den fruktansvärda äckel känslan så älsklingen min hjälpte mig att packa ner massa klader i soppåsar som vi knöt väl och jag bar ut i sopphuset på gårdendär kan de ju inte sprida sig de små snusken.
Har ikväll inspekterat alla mina skor och de verkar ha klarat sig.
Så imorgon blir det till att gå upp tidigt och bära ut alla kläder så jag kan hinna göra rent i kammaren innan de kommer, för sen får jag ju inte städa där på 5-8 veckor.
Sedan ska älsklingen min vara hemma och hjälpa mig, så han ska ta med djuren, packning och åka bort till slottsgatan där vi ska sova under natten.
Han ska även ta hand om Gingus där på dagen så jag kan gå på stan en sväng och köpa mig lite kläder jag kan ha på kvällen om jag ska ut med jobbet samt hinna på systemet och hämta min väska mammsen lånade till sin julfest.

Nej ni nu är det nog dags för mig att krypa till kojs.
Fy nu kryper det på hela mig.
Glömde att säga att vi får ta tjejkvällen efter jul eftersom en del har andra planer, barnbesök mm och jag tycker det är roligast om alla kan vara med hoppas ingen misstycker.
Kramar på er... Cessili

Snön föll

Hejsan på er där ute i vinter mörkret.
Här sitter jag och uppdaterar lite när systra mi och jag har lite pause från psykologin.
Hade glömt så intressant och roligt jag tycker att det är med psykologi tur att man kan få återuppleva det hela med Lillstrumpa.
Nu har Nockan, Lillstrumpa och Sandriz medelat sitt intresse till en girlicious kväll och fler är välkommna.
Ska kolla mitt schema och lägga ut lite datum vi kan välja mellan så vi kan spika nått  själv är jag nog bara ledig helgen innan jul hehe men ska kolla lite närmare.

Nej nu ska vi nog ta sista rycket innan det blir att ta kväll, ska till affären med och handla kaffe och så.

Idag är det Sagas födelsedag och det måste vi fira med något smaskigt till kvällen kanske en fruktsallad eller så.
Andreas fyller ju år han med idag så får ju ta och skicka honom med en grattulations hälsning.

Nej nu ni era simpor och grodfötter ska jag dra på mig stövlarna och kila till affären, ut i vintermörkret där snöflingorna faller.

Killivippen.... Cessili

börjar se ljusare ut.

Phua mig då var denna dagen slut och jag skall snart krypa till sängs.
Blev till att jobba idag med men nu tror jag att jag ska vara ledig tisdag och onsdag om de inte erbjuder mig att jobba natten den kan jag ju inte bara avstå.
Men man får ju tänka på lönen och herre gud så bra det kommer bli denna månaden blir det ju minst 3000 plus på kontot efter räkningar och fick pengar mm och nästa lön blir det ett par tusen till plus, rakt in på spar kontot. Känns så jäkla nice just nu faktist. Förmodligen/förhoppningsvis ännu bättre kommer det att kännas när vi börjar nya året med att bara lyxa till det och ha det gott för att ladda ordentligt för vad kommande 2009 kommer innebära, en kortare weeknd resa i början av januari, Resa med familjen och älsklingeni vår, bröllop i maj, bröllopsresa 1i juni och 2 i slutet av sommaren(kanske) och förhoppningsvis om jag får bestämma någon liten kryssning eller liknande till hösten vintern med hehe men man får väl inte begära för mycket.
Stackars Anki fick gå hem idag hon med för hon kännde sig inte bra, Edina är hemma och eleven. Carro och Rebecka pumpar sig fulla med vitaminer och vätske ersättnings grejs hehe. Här hemma har jag och älsklingen haft huvudvärk som vi hoppas ger med sig snarast min har redan lättat Älsklingen som lidit värst jag fryser mest och är obotligt trött men sjuka får vi inte bli. Nej sånt har vi inte tid med jag skall jobba jobba jobba och älsklingen har ju fullt i skolan nu innan de har uppehåll över jul då han med förhoppningsvis ska jobba lite han med.

Nu ska jag ta och krypa ner med älsklingen min, imorgon kommer min efter längtade lillstrumpa.
Tänkte på häromkvällen hur trevligt det skulle vara att sammla alla mina favorit töser och ha en hel kväll med mat, gott och dricka, sjunga singstar och enentuellt gå och svänga våra lurviga, någon som vill vara med???

Sussa sött.... Cessili

Andra advent idag.

Ja då var det ännu en gång dags att krypa till sängs, ska eventuellt och väldigttroligt in och jobba imorgon bitti så bäst att krypa till kojs för imorse var jag riktigt trött kom till jobbet lite lätt röd på kinden fortfarande från kudden och kände mig nyvaken hela förmiddagen.
Anki och jag har hållt igång hela dagen med att städa och mublera om på jobbet i våra lunchrum mm. ska bli spänande att se vad resterande personal tycker om vårat slit hehe.
Sedan ska jag klaga på våra städare för fyyyyyy så äckligt det är och har man lite lätt bassilskräck som jag så är det inte lätt.
Kan ju alltid erbjuda mig att städa gör det gärna på kvällar eller nätter, åhhh så skönt det skulle vara, himmelskt.
Nej ni små, nu ska denna galen panna gå och sussa kudden.
   Vi höres imorgon... Cessili

Natt surr.

Hej på er alla natt ugglor!
Själv sitter man här och funderar på att krypa till kojs, börjar bli lite sömnig faktist.
Det blev till att gå ut och äta idag ialla fall, riktigt myspys hade vi jag och älsklingen men vi kanske får herta ner oss lite nu för nu har vi ju ätit ute två lördagar i rad och så kan man väll inte hållas... eller?

Vi har även bestämt att vi inte ska köpa varandra några julklappar i år utan att vi efter nyår ska åka iväg en sväg istället, så nu fattas det bara två saker.
  1.  Vi ska bestämma vart och när vi ska åka.
  2. Vi måste se till att våra pälsisar tas om hand om medans vi är borta.
Någon frivillig, hehe.

Nej ni nu ska här sussas, vi hörs imorgon.
Glöm inte att komentera lite om vad ni tycker om det nya utseendet här i bloggen. Ris som Ros är välkommet.

Gråmulen lördag.

Då var man hemma från jobbet igen och har hunnit med att handla, äta och är nu inne på kaffetåren.
Ringde till FiaLotta med, skäms ju över att säga det men glömde ju totalt bort att hon fyllde år i torsdags så jag fick slå en pling och erkänna och grattulera så klart.
Hon hade som tur va inget emot det, hon hade just kommit hem och hade inhandlat stora jul apelsiner och det bara rann till i munnen på mig när hon berättade det så jag tror jag måste springa till affären igen sen och se om de har de där smaskiga apelsinerna där.

När Älsklingen och jag satt och åt förut så visade det sig att båda hade tänkt föreslå att vi skulle gå ut och äta ikväll och det är ju inte fy skam det inte.
Men för min del kan vi lika gärna mysa ner i soffan, vi får se hur det blir.
Igår kväll blev det soffmys och fredags gott bestående av salami, fetaost, stora grekiska okärnade oliver och körsbärtomater riktigt mumsigt var det. Till det avnjöt jag ett glas rött vin och älsklingen en kall öl.

Satte ju mig själv på alkoholförbud för ett tag sedan men det avbröt jag igår ett par veckor i för tid, kunde inte hålla mig längre hahah.

Nej nu ska jag ringa mammsen och höra hur det gick igår. Kram så länge... Cessili

Shopping och jobb.

jaha då blev det ett glapp i bloggen igen och jag sa ju att denna vecka skulle flyga iväg den med och det gjorde den mycket riktigt.
I onsdags var Sandra och Theo här en sväng på fika Älsklingen min blev förvånad över hus stor sötnosen blivit och jag upptäkte hur obabyanpassat mitt hem är för barn som illar runt och stället sig mm. Vassa kanter mm över allt hehe.

I torsdags så var jag på stan med Mammsen min vi shopade lite för hennes klädsel till julfesten hon ska på idag så köpte jag en fin röd party väska med som hon fick låna för kvällen.
Vi var till optikern och bestämde glasögon till mamma, så himmla snygga. Så jag ska med beställa tid för undersökning inte bara för att jag vill ha glasögonen utan det är ett måste då mina gamla inte funkar längre.
Sedan gick vi tillbaka till stan en sväng innan mammsen åkte hem till Las vikas och på vägen hem var jag bara tvungen att springa in på H&M och köpa ett par tröjor jag sett där när vi kollade åt mammsen.
Så det blev en grå och en svart mysigmys tröja, hittade en otroligt fin och härlig stickad tunika/klänning med härlig poolokrage men den fanns ju inte i min storlek, blev så besviken, men den kunde finnas kvar på maxi eller hageby så får ta och kolla det har jag tänkt.

Nej nu ska jag göra mig klar så jag kan gå och jobba, man kan ju inte börja 16,00 och se ut hur som helst när man haft hela dagen på sig, nej får nog ta och försöka piffa lite.

Kram på er... Cessili

tisdag

Då är denna vecka i full gång och innan vi vet ordet av så har nog även denna passerat.
Hade tänkt att jag skulle vara ledig till fredag men istället så ska jag jobba i natt så borde kanske ta och sussa lite.

Igår kom lillstrumpa hit, vi var på frivilligcentralen och fikade med mormor och morfar sedan gick vi hem och pluggade och drack kaffe dricnkar vid mitt nya köksbord.
Sedan kollade vi live såpan, hehe.
Imorse kom Coffe in med en frukostbricka till oss med kaffe, smörgås, lussekatter och clementiner, han är ju så gullig min Älskling.

Nej nu ska jag ta och gå med Ginga en sväng sedan blir det väl till affären och hem igen för att laga lite mat innan jag ska försöka sova lite.
Hade ju velat städa lite med men får se om det hinns med sedan.

Ha det så bra alla där ute i gråa regnrusket.

RSS 2.0